Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Vooral gitaren

Voornamelijk rockmuziek, of wat algemener: alternatieve muziek. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Oude en nieuwe gitaarnummers, algemeen
 • [Stream] FIP Rock is de gitaarzender binnen de FIP-familie. Het is over het algemeen relaxte muziek; vaak met een bluesy feel en/of gemixt met iets exotisch. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Indie XL draait vooral rock, en van tijd tot tijd wat anders. Dit station focust vooral op nieuwe releases. Er zijn wat gepresenteerde shows, maar het programmaschema is vrij vaag. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Pinguin Radio is het moederstation binnen de Pinguin Radio-familie, dat nieuwe en oude (semi-)alternatieve muziek draait. De meeste tracks zijn gitaar-gebaseerd. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Free Phoenix draait vele soorten gitaarnummers (in hun eigen woorden: “rock, folk, blues, psychedelic, new wave, americana, progressive”); vaak oude nummers, maar ook meer recente releases. Het aantal tracks in hun database: +/- 16.000 (dat is veel). En naast non-stop muziek zijn er ook gepresenteerde shows. Afkomst: USA.
Oude en nieuwe gitaarnummers, metal
 • [Stream] Metal Dectector is een van de rock-streams binnen de Soma FM-organisatie. De omschrijving op de site (Radioxy kan zelf geen betere schrijven): “Crushing riffs, mind-bending tone, growling / screaming / ear-splitting vocal torture. May cause permanent aural damage. Classics, bleeding-edge new releases, and everything in between.” Afkomst: USA.
Oldies-zenders
 • [Stream] BAGeL Radio is een alternatief rockstation dat muziek draait die ‘vier decennia overspant’, zoals de beheerders zeggen op de website. De playlist bevat zowel grote namen als minder bekende namen. Het is een Soma FM-zender, maar in tegenstelling tot de meeste andere Soma-creaties is er een kans dat je wat gepraat tussen de tracks hoort. Afkomst: USA.
 • [Stream] 40Up Radio draait 60’s, 70’s en 80’s-muziek. Soms hoor je iets recenters, maar dat gebeurt niet heel vaak. De meeste muziek is gitaargebaseerd. De – zeer kundige – mensen die in de avonduren hun liefde voor muziek verspreiden zijn bekende babyboomers, of niet ver daar vandaan. Er is ook nog een terugluister-gedeelte op de website. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Gem Radio New Wave draait algemene (semi-)alternatieve muziek uit de late jaren 70 en de vroege jaren 80. Het station is geheel non-stop. Afkomst: Ierland.
 • [Stream] Indie Rewind draait rock- en indie-classics uit de 80’s, 90’s en soms uit de 00’s. Het station is geheel non-stop. Afkomst: UK.
 • [Stream] Pinguin Classics is het oldies-station binnen de Pinguin Radio-organisatie. Dit station draait (semi-)alternatieve en meetal gitaar-gebaseerde klassiekers uit de 80’s, 90’s en de eerste helft van de 00’s. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Rockamax is een mysterieus amateurstation (Radionomy). Er is geen ‘echte’ website, en wie zit er eigenlijk achter? Maar op de een of andere manier springt hun muziekdatabase eruit. Rockamax draait zowel oude als nieuwe gitaarmuziek, al is verreweg het meeste oud. Het algehele geluid is enigszins alternatief, inclusief albumtracks. Afkomst: Frankrijk (en sommige tracks zijn in het Frans gezongen).