Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Urban & electronica

Combinaties van urban en electronica. Heb je liever iets meer de nadruk op hiphop, bezoek dan deze pagina. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

De Lefto / Gilles-stijl
  • [Stream] Le Mellotron draait een combinatie van electronische muziek (zowel midtempo als uptempo), urban tracks, en van tijd tot tijd iets exotisch. De playlist is Lefto/Gilles Peterson-gerelateerd, en verder worden er regelmatig shows uitgezonden. Afkomst: Frankrijk.
  • [Stream] Ness Radio draait electronische muziek, urban en exotisch materiaal. Dit is (qua muziek) eveneens een Lefto/Gilles Peterson-gerelateerd station. Er zijn overeenkomsten tussen deze zender, Le Mellotron en Worldwide FM, maar in de non-stop uren zit er minder uptempo/houseachtig materiaal in de muzikale mix. Naast non-stop muziek worden er ook veel shows uitgezonden. Afkomst: Marokko.
  • [Stream] RadioSoundSystem lijkt een amateur-station, maar dat is vrij vaag. Hun eigen omschrijving: “alternative hip-hop – new soul – nu jazz – future beats – electronic & beyond”. Afkomst: België (Brussel).
  • [Stream] Worldwide FM is een Gilles Peterson-creatie. Het station draait exotische muziek, jazzy dingen, beats, soulvolle hiphop en meer. Qua ondertoon is het ietwat vergelijkbaar met Le Mellotron, en de zender zendt regelmatig shows uit. Afkomst: UK.
Net iets anders
  • [Stream] Bruzz (’s avonds) –> Tijdens kantuururen (Centraal Europese tijd) klinkt het station heel anders; bijna mainstream. Maar goed: Bruzz is een lokale zender uit Brussel. Na 7 of 8 uur ’s avonds, afhangend van de dag van de week, hoor je er vele muzikale stijlen. Deze worden afgespeeld in een hele lijst genreshows, maar vaak betreft het zwarte muziek of electronica. Overigens is de voertaal hier Nederlands, ondanks dat Frans in Brussel meer gebruikelijk is.
  • [Stream] Pedro Basement Broadcast is het station van Laurent Garnier. Hij draait zijn favoriete tracks, binnen vele stijlen. Maar de meeste ervan klinken, op de een of andere manier, als een vorm van urban of electronica. Afkomst: Frankrijk.
  • [Stream] Size Radio is een smaakvol station dat een combinatie van niet te heftige pop, zwarte muziek en electronica draait; een goede optie om op de achtergrond af te draaien als je druk bezig bent. De website vermeldt ook nog ‘rock’, maar in werkelijkheid hoor je dat niet zo veel. Afkomst: Frankrijk.

Wil je zenders die enigszins gerelateerd zijn aan die op deze pagina, maar dan nog wat eclectischer? Ga dan naar het onderste rijtje op deze pagina.