Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Algemene pop

Gevarieerde popstations. Suggesties (er wordt nog gezocht naar hitzenders die zich onderscheiden): Twitter of contact@radioxy.eu.

Algemeen, erg mainstream
 • [Stream] Hotmix Radio New draait recente releases. De track-keuzes zijn erg mainstream, en vanwege de afkomst van de zender kan je zo nu en dan Frans materiaal verwachten.
 • [Stream] Pidi Radio focust op de gay-scene en zendt veel shows uit; inclusief een gay-chart. Qua muziek is het meeste mainstream pop- en dancemuziek. Afkomst: Nederland.
Algemeen, deels (min of meer) mainstream
 • [Stream] BBC Radio 6 Music draait hoofdzakelijk pop en rock, en van tijd tot tijd zwarte of electronische muziek; zowel (goede) mainstream als minder mainstream materiaal. Sommige tracks zijn vele decennia oud, anderen zijn nog nieuw. Er is veel – en vaak ook nog zinvolle – presentatie. Afkomst: UK.
 • [Stream] Bruzz (tijdens kantooruren) –> Gedurende de avond (Centraal Europese tijd) draaien ze geheel andere muziek. Tijdens kantooruren presenteert dit station lokaal nieuws uit Brussel, en draait het mainstream en semi-alternatieve muziek. Overigens betreft het hier een Nederlands gesproken zender, ondanks dat hij uit Brussel komt. In principe is Frans daar dominant.
 • [Stream] Ice Radio is een zogenaamde ‘freeform’ zender, maar in werkelijkheid draaien ze vooral pop en rock. Ondanks het freeform-aspect klinkt het station zeer toegankelijk. Zelfs als een algemene popzender; enkel minder clichématig draaiend en met meer zinvolle praatjes. Het schema is gevuld met gepresenteerde shows, vaak gebracht door voormalige KX Radio-dj’s (het vroegere station van Rob Stenders). Afkomst: Nederland.
 • [Stream] RTS Couleur3, een publieke zender met een licht-alternatief tintje, draait pop, rock, zwarte muziek en electronica. Veel van de tracks op de playlist zijn vrij recent, en er is een compleet programma-schema. Leuk: Je kunt bijna elke show downloaden op de website. Afkomst: Zwitserland.
 • [Stream] Studio Brussel, vaak ‘StuBru’ genoemd en een publieke zender, draait gevarieerde muziek: oud en nieuw, en een mix van mainstream en vrij alternatieve nummers. Het geheel wordt gebracht door een flinke dj-staf, waarvan ongeveer 50% vrouw is. Afkomst: België.
 • [Stream] Sun Nouvo draait vrij recente muziek (meestal in de laatste paar jaar uitgebracht, zo nu en dan iets ouder, maar niet ouder dan +/- 10 jaar) uit de Franse scene; ongeacht de taal waarin het is gezongen. Verwacht verder vele genres.
Algemeen, iets alternatiever dan die hierboven
 • [Stream] Amazing Radio draait alleen maar nieuwe releases, meestal pop en rock. Je zal hier niet de nieuwste Top 40-hits horen (mogelijk zitten er nummers tussen die je 6 maanden later op een mainstream-zender hoort). Het station heeft een compleet programmaschema en klinkt professioneel; een beetje vergelijkbaar met BBC 6 Music. Afkomst: Ierland/UK.
 • [Stream] Byte FM is een eclectisch station dat pop, rock, hiphop, house, enzovoort draait. Er zijn veel genreshows. Maar ondanks het eclectische gehalte en de niet-zo-standaard playlist klinkt dit station nog best toegankelijk. Afkomst: Duitsland.
 • [Stream] KEXP is een ‘listener supported’ station dat een eclectische mix van alternatieve muziek draait, alhoewel veel ervan gitaargebaseerd is. Er worden zowel algemene als gespecialiseerde shows uitgezonden, gebracht door een team van +40 gepassioneerde dj’s. De lange preroll die begint zodra je het station start, kan wel een beetje afschrikken. Afkomst: USA (Seattle).
 • [Stream] KLFM draait een eclectische en smaakvolle combinatie van nummers. Het kan rockmuziek zijn, maar het kan ook subtiele electronica of urban zijn. Er worden veel shows uitgezonden (zie de mooie & originele website). Hopelijk zit de taal je niet in de weg: het station is afkomstig uit Kroatië. Je hoort dat echter niet sterk aan hun playlist.
 • [Stream] La Radio De Mai, gelinkt aan een lokale concertzaal, klinkt gevarieerd en ietwat alternatief. Afkomst: Frankrijk (Clermont-Ferrand).
 • [Stream] Radar 97.8 is eveneens een vrij alternatief station. Er is de nodige variatie, maar veel van de tracks zijn gitaar-gebaseerd. Afkomst: Portugal (Lissabon).
 • [Stream] Radio Alpa draait alternatieve muziek (veel rock) – als er geen informatief programma uitgezonden wordt. Er zijn genreshows, en de liefhebbers van donkere/moody en rustige muziek kunnen vroeg in de morgen naar de non-stop-uren luisteren (Centraal-Europese tijd). Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Radio Scorpio is een lokale zender die een zeer eclectische en alternatieve mix van muziek draait. Het kan bijna elke vorm van pop, rock, electronica of zwarte muziek zijn. Er worden ook shows uitgezonden. Afkomst: België (Leuven).
Best wel dansbaar (maar toch poppy)
 • [Stream] 1Live Fiehe is de wekelijkse show van de beroemde Duitse dj Klaus Fiehe. Hij draait voor ongeveer 80% muziek die de laatste paar jaar uitgebracht is, en voor ongeveer 20 % oudere nummers. Het betreft vaak electronische muziek, maar je kunt ook rock verwachten. De keuzes zijn in ieder geval weinig mainstream. Deze stream speelt de show af in een loop.
 • [Stream] Mint FM draait een combinatie van commerciële dance, urban en dansbare pop; zowel oude als nieuwe tracks. Er worden veel (genre)shows uitgezonden, variërend van 80’s-specials tot dj-mixen. Afkomst: Frankrijk.
Iets exotischer

Verwant aan de zenders hieronder: het bovenste deel van deze pagina (‘hybrides’).

 • [Stream] Nova draait vele stijlen, variërend van exotische muziek tot ietwat alternatieve pop. De muziek is zowel oud als nieuw, niet extreem mainstream maar ook niet ontzettend obscuur. Het is een soort middenweg tussen BBC 6 Music en FIP. Er is ook veel presentatie (en, helaas, veel reclame). Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Radio Ellebore draait eveneens vele soorten alternatieve muziek. In dit geval betreft het vaak electronische of zwarte muziek (veel meer dan het station hierboven). Maar je hoort daarnaast ook pop en rock. Er worden veel shows uitgezonden, en die kan je terugluisteren op de website. Afkomst: Frankrijk.