Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Algemene pop

Toegankelijke, gevarieerde muziek. Suggesties (er wordt nog gezocht naar hitzenders die zich onderscheiden): Twitter of contact@radioxy.eu.

‘Gewoon’ algemene popzenders

Je kunt ook nog Byte FM proberen, al is het eclectischer dan de zenders hieronder. Het staat hier vermeld.

 • [Stream] Amazing Radio draait alleen maar nieuwe releases, meestal pop en rock, die geupload kunnen worden naar Amazing Media. Je zal hier niet de nieuwste Top 40-hits horen (mogelijk zitten er nummers tussen die je 6 maanden later op een mainstream-zender hoort). Het station heeft een compleet programmaschema en klinkt professioneel; een beetje vergelijkbaar met BBC 6 Music. Afkomst: Ierland/UK.
 • [Stream] BBC Radio 6 Music draait hoofdzakelijk pop en rock, en van tijd tot tijd zwarte of electronische muziek; zowel (goede) mainstream als minder mainstream materiaal. Sommige tracks zijn vele decennia oud, anderen zijn nog nieuw. Er is veel – en vaak ook nog zinvolle – presentatie. Afkomst: UK.
 • [Stream] Bruzz (tijdens kantooruren) –> Gedurende de avond (Centraal Europese tijd) draaien ze geheel andere muziek. Tijdens kantooruren presenteert dit station lokaal nieuws uit Brussel, en draait het mainstream en semi-alternatieve muziek. Overigens betreft het hier een Nederlands gesproken zender, ondanks dat hij uit Brussel komt. In principe is Frans daar dominant.
 • [Stream] Hicemusic draait alternatieve muziek in de breedste zin van het woord: rock, urban, electronica – alles. De playlist is erg verrassend. Het is een – zeer serieus – amateurproject, en het station is gelinkt aan een goed onderhouden muziekblog. Afkomst: Duitsland.
 • [Stream] Ice Radio is een zogenaamde ‘freeform’ zender, maar in werkelijkheid draaien ze vooral pop en rock. Ondanks het freeform-aspect klinkt het station zeer toegankelijk (zelfs als een algemene popzender; enkel minder clichématig draaiend en met meer zinvolle praatjes). Het schema is gevuld met gepresenteerde shows, vaak gebracht door voormalige KX Radio-dj’s. Inderdaad, dat is de zender hieronder. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] KX Radio is een algemene popzender, midden jaren 00 van origine opgericht als de voorganger van Ice Radio; het station hierboven. Sinds 2017 is het een zender waar jonge dj’s, officieel verboden aan 3FM, de fijne kneepjes van het vak leren (naast een aantal meer ervaren dj’s). Vergeleken met Ice Radio zijn de playlists wat meer gestroomlijnd, maar het geheel klinkt alsnog origineler dan het gemiddelde algemene popstation. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] La Radio De Mai, gelinkt aan een lokale concertzaal, klinkt ietwat alternatief. Het station is vergelijkbaar met Hicemusic, alhoewel er minder electronica te horen is. Afkomst: Frankrijk (Clermont-Ferrand).
 • [Stream] Radar 97.8 is eveneens een vrij alternatief station. Er is de nodige variatie, maar veel van de tracks zijn gitaar-gebaseerd. Afkomst: Portugal (Lissabon).
 • [Stream] RTS Couleur3, een publieke zender, draait (semi-)alternatieve pop en rock, zwarte muziek en electronica. Veel van de tracks op de playlist zijn vrij recent, en er is een compleet programma-schema. Aanrader: Astrolab, wat dezelfde soort muziek draait als types als Lefto, Mr. Leenknecht, enzovoort. Leuk: Je kunt bijna elke show downloaden op de website. Afkomst: Zwitserland.
 • [Stream] Schalltwerk – een productie van de universiteit van Bayreuth – draait een combinatie van ietwat alternatieve nummers binnen de rock-, dance- én urban-wereld. Zo nu en dan hoor je er een (semi-)bekende artiest, maar een groot deel van de playlist bestaat uit matig bekende/onbekende muziek. Desondanks klinkt het geheel wél toegankelijk. Er zijn overeenkomsten met Hicemusic en La Radio De Mai. Afkomst: Duitsland.
 • [Stream] Studio Brussel, vaak ‘StuBru’ genoemd en een publieke zender, draait gevarieerde muziek: oud en nieuw, en een mix van mainstream en vrij alternatieve nummers. Het geheel wordt gebracht door een flinke dj-staf, waarvan ongeveer 50% vrouw is. Afkomst: België.
Ook algemene popradio, maar een klein beetje exotischer
 • [Stream] Alternative Radio is een amateurzender die een mix van vele soorten gitaarmuziek en zwarte muziek draait. Het station is geheel non-stop. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] MondoBongo Radio is een ietswat steviger en meer poppy alternatief voor (de normale versie van) FIP. Het is een eclectische mix, volledig non-stop, bestaande uit pop, rock, electronische muziek, exotische muziek, hiphop, jazz en soulvol materiaal. Afkomst: Griekenland.
 • [Stream] Nova draait vele stijlen, variërend van exotische muziek tot ietwat alternatieve pop. De muziek is zowel oud als nieuw, niet extreem mainstream maar ook niet ontzettend obscuur. Het is een soort middenweg tussen BBC 6 Music en FIP. Er is ook veel presentatie. Afkomst: Frankrijk.