Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Recente releases

Stations die gespecialiseerd zijn in (vrij) recente muziek. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Alleen maar muziek van de laatste paar jaar
  • [Stream] Amazing Radio draait alleen maar nieuwe releases, meestal pop en rock, die geupload kunnen worden naar Amazing Media. Je zal hier niet de nieuwste Top 40-hits horen (mogelijk zitten er nummers tussen die je 6 maanden later op een mainstream-zender hoort). Het station heeft een compleet programmaschema en klinkt professioneel; een beetje vergelijkbaar met BBC 6 Music. Afkomst: Ierland/UK.
  • [Stream] FIP Nouveautés is een van de subzenders van FIP. Je hoort er een mix van pop, funk, jazz, blues, soul, exotische muziek, hiphop, electronica, en zelfs klassieke muziek. De tracks zijn niet altijd splinternieuw, maar ze zijn altijd ergens in de laatste paar jaar uitgebracht. Afkomst: Frankrijk.
  • [Stream] Générations En Mode Brand New draait recente (Amerikaanse) hiphop/r&b-nummers. De ondertoon is erg mainstream. Afkomst: Frankrijk.
  • [Stream] Hotmix Radio New draait recente releases. De track-keuzes zijn erg mainstream, en vanwege de afkomst van de zender kan je zo nu en dan Frans materiaal verwachten.
Minder strikt
  • [Stream] 1Live Fiehe is de wekelijkse show van de beroemde Duitse dj Klaus Fiehe. Hij draait voor ongeveer 80% muziek die de laatste paar jaar uitgebracht is, en voor ongeveer 20 % oudere nummers. Het betreft vaak electronische muziek, maar je kunt ook rock verwachten. De keuzes zijn in ieder geval weinig mainstream. Deze stream speelt de show af in een loop.
  • [Stream] Sun Nouvo draait vrij recente muziek (meestal in de laatste paar jaar uitgebracht, zo nu en dan iets ouder, maar niet ouder dan +/- 10 jaar) uit de Franse scene; ongeacht de taal waarin het is gezongen. Verwacht verder vele genres.