Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Oudere pop

50’s, 60’s, 70’s en/of 80’s-pop (jongere oldies staan hier). Onderaan staan verder ‘multidecade’ oldies-zenders. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Jaren 50-, 60-, 70- en/of 80-pop
 • [Stream] 192 Radio draait golden oldies uit de 60’s en 70’s. Deze zender recyclet vaak oude shows (oud = vele decennia terug), zodat je zo nu en dan Rob Out of Tineke weer eens hoort. Naast deze oude shows is het station hoofdzakelijk non-stop. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Extra Gold draait golden oldies uit de 60’s tot de vroege jaren 90, en soms iets wat meer recent is. Er is veel presentatie, en daarnaast hoor je veel jingles en oude commercials. Naar internetradio-maatstaven is het station rijk aangekleed. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] LX Classics draait non-stop goede 60’s-, 70’s- en 80’s-mainstream. Lex Harding hoorde veel van de tracks niet op reguliere radiostations. De oplossing: een internetstation oprichten met de muziek die hij wilde delen. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Monique was er in de jaren 80 al enige tijd, uitzendend vanaf zendschip Ross Revenge. In 1989 stopte dat. Tegenwoordig is de zender terug van weggeweest en brengt het de geluiden van vroeger terug, maar dan op het internet. Er is een goedgevulde, complete programmering, en de muziek bestaat grotendeels uit 70’s en 80’s. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Tijdloos is een amateurstation dat non-stop golden oldies draait, meestal uitgebracht in de 50’s of 60’s. Veel van de nummers zijn in het Nederlands gezongen. Dit station heeft een onschuldig soort charme. Afkomst: Nederland.
Hoofdzakelijk 60’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 60s draait algemene 60’s-mainstream; vaak rock of soul. Soms wordt er een show uitgezonden. Afkomst: UK.
Hoofdzakelijk 70’s-pop
Hoofdzakelijk 80’s-pop
 • [Stream] 80s Forever Radio draait voornamelijk alternatieve muziek, uitgebracht in de jaren 1979-1990: new wave, synth pop, enzovoort. Op de website staat een request-gedeelte. Vragen naar een Madonna-klassieker gaat niet lukken; in plaats daarvan is de request-lijst gevuld met tamelijk vergeten (of zelfs onbekende) nummers. Afkomst: Zwitserland.
 • [Stream] Absolute Radio 80s is een ‘links van het midden’ 80’s-station (vergelijkbaar met de 90’s-variant), dat zowel goedgemaakte mainstream als semi-alternatieve classics draait. Er worden ook shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 80 draait algemene 80’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en de geluidskwaliteit is zeer goed: erg helder. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Top 80 Radio, het gepolijst klinkende station van een semi-hobbyist en doorzetter (in het verleden heeft hij diverse formats uitgeprobeerd onder de naam ‘Only 1’; meestal vrij dansbaar), draait opgewekte 80’s-muziek, en niet alleen de standaard-nummers. Je kunt er de gedraaide muziek – meestal non-stop – omhoog of omlaag stemmen. Afkomst: Frankrijk.
80’s en 90’s pop (eventueel ook late 70’s)
 • [Stream] Classic Hits 106 Europe is een soortement van jukebox, die een combinatie van (late) 70’s, 80’s en 90’s-muziek draait; meestal popmuziek, en ook wel wat disco en dance. Naast de grootste hits zitten er ook ‘vergeten’ tracks in de muzikale mix. Dit is overigens een – goed gemaakt – amateurstation, ondergebracht bij Laut FM. Afkomst: Nederland.
Van decennia terug tot bijna recent (breed)
 • [Stream] Alternative Radio is een amateurzender die een mix van vele soorten muziek draait, vaak met een exotisch/urban randje. Het station is geheel non-stop. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] KX Classics draait gevarieerde muziek, van vele decennia terug tot een paar jaar geleden. Type muziek: De relatief edgy kant van de mainstream + semi-alternatieve klassiekers. Van oorsprong is het een idee van Rob Stenders, en het station is geheel non-stop. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Love-Body-Soul draait voornamelijk rockmuziek, maar ook andere dingen. Over het algemeen is de ondertoon enigszins moody en/of diep. Btw: merk het schema (‘sendeplan’) op de website op, ondanks dat het een Laut FM-creatie is. Er is daar best wat aan de hand. Afkomst: Duitsland.
 • [Stream] MondoBongo Radio is een ietwat steviger en meer poppy alternatief voor (de normale versie van) FIP, alhoewel er maar weinig recente muziek voorbij komt. Het is een eclectische mix bestaande uit pop, rock, electronische muziek, exotische muziek, hiphop, jazz en soulvol materiaal. Afkomst: Griekenland.
 • [Stream] Nova Classics is een non-stop-zender die een eclectische mix van oude muziek (inclusief rariteiten) draait, van decennia terug tot eind jaren 90. Het station maakt deel uit van de Nova-familie. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Pilot Radio, gecreëerd door twee blinde mensen, draait een breed spectrum aan volwassen klinkende pop en rock; meestal oud en vaak vergeten. Er worden ook wat shows uitgezonden. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Efímera draait een eclectische mix van alternatieve, al wat oudere muziek. Je hoort er regelmatig iets dat in het Spaans gezongen is. Afkomst: Mexico.
 • [Stream] Radio Paradise, gecreëerd door een getrouwd stel, bestaat al sinds het jaar 2000. Het is het resultaat van ervaring (al voordat dit station gestart werd) en tegelijkertijd het gepassioneerd houden van muziek. Je hoort er vele stijlen, maar op de een of andere manier werkt de combinatie van nummers. De meeste nummers zijn oud, maar heel soms hoor je een recente. Afkomst: USA.
 • [Stream] Rob Stenders XXL is een formatloze maar alsnog toegankelijke mix van vele soorten (meestal oude) popmuziek – naar de smaak van de naamgever van het station. Afkomst: Nederland.
Van decennia terug tot bijna recent (specifieke formats)
 • [Stream] Pinguin Fiësta/Ska World (het is niet heel duidelijk) draait ska en gerelateerde muziek. Sommige tracks zijn al decennia oud, en andere pas een paar jaar. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Efímera – Vinyl Rocks draait complete, vaak vrij klassieke albums. De meeste van hun keuzes waren van oorsprong bedoeld als alternatief (The Cure, Nirvana, enzovoort). Afkomst: Mexico.
 • [Stream] Rude Party Web Radio, een combinatie van radio en een blog, draait ska en reggae. Veel van de tracks zijn in de jaren 10 uitgebracht, en heel soms zit er een recente tussen, maar er wordt ook muziek gedraaid die (veel) ouder is; in het bijzonder in de shows. Afkomst: Portugal.
Speciale sectie met extra vrolijke zenders

Ook deze draaien uit diverse decennia.

 • [Stream] Cheesy FM draait de hele dag lang vrolijke en vaak wat cheesy popnummers (70’s, 80s, 90s, 00’s en soms recent). Afkomst: UK.
 • [Stream] Foute Muziek Radio is een amateurzender die over het algemeen tracks draait die tot aan de vroege 90’s uitgebracht zijn. Ondanks de jaren 80- en 90-tracks heeft het station een soort van corny jaren 70-gevoel (op een fijne manier, dat dan weer wel). Afkomst: Nederland.
 • [Stream] QMusic Foute Radio draait opgewekte/cheesy pop- en dancemuziek. Deze muziek (non-stop, overigens) komt uit vele decennia, maar het meeste is uitgebracht in de 80’s, 90’s of 00’s. Vanwege de afkomst hoor je regelmatig lokale Vlaamse producties. Deze zijn deels in de moerstaal gezongen, maar het kan ook van die typisch Belgische oude dance zijn.
 • [Stream] QMusic Foute Uur draait qua muzikale ondertoon zo’n beetje hetzelfde als de zender hierboven. Alleen komt déze versie uit Nederland, en ontbreekt het Vlaamse tintje dus.
 • [Stream] 538 Verrückte Stunde lijkt sterk op de QMusic-streams. Als er op die twee even geen leuk nummer is, probeer dan deze (en omgekeerd). Afkomst: Nederland.