Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Oude popmuziek

80’s, 90’s, 00’s en 10’s-popmuziek. Niet oud genoeg? Bezoek deze pagina. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Hoofdzakelijk 80’s-pop
 • [Stream] 80s Forever Radio draait voornamelijk alternatieve muziek, uitgebracht in de jaren 1979-1990: new wave, synth pop, enzovoort. Op de website staat een request-gedeelte. Vragen naar een Madonna-klassieker gaat niet lukken; in plaats daarvan is de request-lijst gevuld met tamelijk vergeten (of zelfs onbekende) nummers. Afkomst: Zwitserland.
 • [Stream] Absolute Radio 80s is een ‘links van het midden’ 80’s-station (vergelijkbaar met de 90’s-variant), dat zowel goedgemaakte mainstream als semi-alternatieve classics draait. Er worden ook shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 80 draait algemene 80’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en de geluidskwaliteit is zeer goed: erg helder. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Radio Zig Zag 8.0 draait opgewekte en vaak dansbare muziek, meestal ergens in de periode van de late 70’s t/m de late 80’s uitgebracht. Opvallend: de atypische track-keuzes, en de hoeveelheid oldschool happy-go-lucky-hiphop + aanverwant materiaal. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Top 80 Radio, het gepolijst klinkende station van een semi-hobbyist en doorzetter (in het verleden heeft hij diverse formats uitgeprobeerd onder de naam ‘Only 1’; meestal vrij dansbaar), draait opgewekte 80’s-muziek, en niet alleen de standaard-nummers. Je kunt er de gedraaide muziek – meestal non-stop – omhoog of omlaag stemmen. Afkomst: Frankrijk.
80’s en 90’s pop (eventueel ook late 70’s)
 • [Stream] Classic Hits 106 Europe is een soortement van jukebox, die een combinatie van (late) 70’s, 80’s en 90’s-muziek draait; meestal popmuziek, en ook wel wat disco en dance. Naast de grootste hits zitten er ook ‘vergeten’ tracks in de muzikale mix. Dit is overigens een – goed gemaakt – amateurstation, ondergebracht bij Laut FM. Afkomst: Nederland.
Hoofdzakelijk 90’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 90s draait niet al te stompzinnige 90’s-mainstream + semi-alternatieve nummers uit hetzelfde tijdperk: Het is een typisch ‘links van het midden’-station, vergelijkbaar met de jaren 80-versie. Er worden ook nog shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 90 draait goede 90’s-mainstream + wat late 80’s en vroege 00’s die in het format passen. Het station is geheel non-stop, en heeft dezelfde goede geluidskwaliteit als de 80’s-versie (hier ergens boven). Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] 1.fm Absolute 90s draait non-stop algemene 90’s-mainstream: vele genres, en nummers die variëren van echt kwaliteits-materiaal tot ietwat corny. De processing is vrij luid, en dat moet maar net je smaak zijn. Belangrijk: Je hebt een Facebook-account nodig om via de website naar het station te luisteren. Afkomst: Zwitserland.
Hoofdzakelijk 00’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 00s draait een combinatie van mainstream en semi-alternatieve 00’s-muziek. Soms wordt er een show uitgezonden. Vergeleken met de 80’s- en 90’s-varianten klinkt deze zender wat gladder. Maar voor (bekende) muziek die sinds de late jaren 90 uitgebracht is gaat dat sowieso op. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 2000 draait algemene 00’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en heeft een zeer goede, heldere geluidskwaliteit. Afkomst: Frankrijk.
Hoofdzakelijk 10’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 10s draait popmuziek die uitgebracht is in de jaren 2010 t/m 2019. De meeste tracks zijn semi-alternatief/indie (of relatief goede mainstream, zoals Adele). Zo nu en dan wordt er een show uitgezonden. Afkomst: UK.