Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Oude popmuziek

80’s, 90’s, 00’s en 10’s-popmuziek. Niet oud genoeg? Bezoek deze pagina. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Hoofdzakelijk 80’s-pop
 • [Stream] 80s Forever Radio draait voornamelijk alternatieve muziek, uitgebracht in de jaren 1979-1990: new wave, synth pop, enzovoort. Op de website staat een request-gedeelte. Vragen naar een Madonna-klassieker gaat niet lukken; in plaats daarvan is de request-lijst gevuld met tamelijk vergeten (of zelfs onbekende) nummers. Afkomst: Zwitserland.
 • [Stream] Absolute Radio 80s is een ‘links van het midden’ 80’s-station (vergelijkbaar met de 90’s-variant), dat zowel goedgemaakte mainstream als semi-alternatieve classics draait. Er worden ook shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 80 draait algemene 80’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en de geluidskwaliteit is zeer goed: erg helder. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Top 80 Radio, het gepolijst klinkende station van een semi-hobbyist en doorzetter (in het verleden heeft hij diverse formats uitgeprobeerd onder de naam ‘Only 1’; meestal vrij dansbaar), draait opgewekte 80’s-muziek, en niet alleen de standaard-nummers. Je kunt er de gedraaide muziek – meestal non-stop – omhoog of omlaag stemmen. Afkomst: Frankrijk.
80’s en 90’s pop (eventueel ook late 70’s)
 • [Stream] Classic Hits 106 Europe is een soortement van jukebox, die een combinatie van (late) 70’s, 80’s en 90’s-muziek draait; meestal popmuziek, en ook wel wat disco en dance. Naast de grootste hits zitten er ook ‘vergeten’ tracks in de muzikale mix. Dit is overigens een – goed gemaakt – amateurstation, ondergebracht bij Laut FM. Afkomst: Nederland.
Hoofdzakelijk 90’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 90s draait niet al te stompzinnige 90’s-mainstream + semi-alternatieve nummers uit hetzelfde tijdperk: Het is een typisch ‘links van het midden’-station, vergelijkbaar met de jaren 80-versie. Er worden ook nog shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 90 draait goede 90’s-mainstream + wat late 80’s en vroege 00’s die in het format passen. Het station is geheel non-stop, en heeft dezelfde goede geluidskwaliteit als de 80’s-versie (hier ergens boven). Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] 1.fm Absolute 90s draait non-stop algemene 90’s-mainstream: vele genres, en nummers die variĆ«ren van echt kwaliteits-materiaal tot ietwat corny. De processing is vrij luid, en dat moet maar net je smaak zijn. Belangrijk: Je hebt een Facebook-account nodig om via de website naar het station te luisteren. Afkomst: Zwitserland.
Hoofdzakelijk 00’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 00s draait een combinatie van mainstream en semi-alternatieve 00’s-muziek. Soms wordt er een show uitgezonden. Vergeleken met de 80’s- en 90’s-varianten klinkt deze zender wat gladder. Maar voor (bekende) muziek die sinds de late jaren 90 uitgebracht is gaat dat sowieso op. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 2000 draait algemene 00’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en heeft een zeer goede, heldere geluidskwaliteit. Afkomst: Frankrijk.
Hoofdzakelijk 10’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 10s draait popmuziek die uitgebracht is in de jaren 2010 t/m 2019. De playlist is een combinatie van semi-alternatief/indie + relatief credible mainstream (zoals Adele). Zo nu en dan wordt er een show uitgezonden. Afkomst: UK.
Van de jaren 80 tot een poosje terug
 • [Stream] Yammat FM draait vooral pop en rock, die vanaf de jaren 80 t/m vorig jaar uitgebracht is. De meeste muziek is ‘kwalitatieve mainstream’ of enigszins alternatief. Vanwege de afkomst van de zender hoor je zo nu en dan iets in het Kroatisch (maar niet heel veel). Er worden verder veel shows uitgezonden – in hun moedertaal.