Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Oude dance

Radiozenders die oude muziek draaien waar je op kunt dansen. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

De dansbare 70’s en/of 80’s
  • [Stream] BMC Radio draait non-stop funk, disco, soul en r&b, van midden jaren 70 tot ongeveer 2000. Het station focust echter vooral op de eerste tien jaar van dit tijdperk. Fun fact: De belangrijkste mensen achter de zender kennen elkaar al sinds +/- 1980. Afkomst: Nederland.
  • [Stream] Radio Stad Den Haag draait high energy, Italo, electro en disco, in andere woorden: begin/midden jaren 80-plezier. Soms wordt er een show uitgezonden. Afkomst: Nederland.
Commercieel klinkende dance
  • [Stream] Double XX is een amateurzender die dansbare muziek uit de late 80’s en vroege 90’s draait. Stock, Aitken & Waterman & dergelijken, de Soul II Soul-sound, techno-house: je vindt het allemaal in Double XX’s playlist. En naar amateur-standaarden klinkt het jinglepakket niet gek. Afkomst: België (Wallonië).
  • [Stream] 1.fm Absolute 90s Party Zone draait opgewekte dancemuziek uit de jaren 90. De tracks zijn deels mainstream en deels semi-mainstream/clubhits. Belangrijk: Je hebt een Facebook-account nodig om ernaar te luisteren via de website. Afkomst: Zwitserland.
  • [Stream] Maxximum is (net als Double XX) geïnspireerd op de Franse zender met dezelfde naam, die in late 80’s en vroege 90’s uitzond. De muziek is vergelijkbaar met de muziek op de originele versie, inclusief originele jingles. Je hoort er dance, dansbare pop, hiphop en swingbeat. Afkomst: Frankrijk.
  • [Stream] Planet 90, een goed geproduceerd hobby-project, zendt al uit sinds 2004. Het station draait gevarieerde maar commercieel klinkende jaren 90-dance. Hun database is enorm, en veel van de tracks zijn nooit een hit geweest. Het grootste deel van het schema is non-stop, maar van tijd tot tijd wordt er een show uitgezonden. Afkomst: Nederland.
  • [Stream] Radio Eurodance Classic is een amateur-station dat non-stop eurodance draait; meestal uitgebracht in de jaren 90. Veel van de tracks zijn geen hit geweest, en hebben het typische geluid dat populair is in Centraal Europa. Afkomst: Canada.
Commercieel klinkende dance + hiphop/r&b
  • [Stream] Astounded Old School Radio is een LautFM-zender die non stop mainstream dance, hiphop en r&b draait; uitgebracht in de 80’s, 90’s en 00’s. Je zult er zowel guilty pleasures als echte klassiekers horen. Afkomst: Duitsland.
Minder mainstream klinkende dance
  • [Stream] Elektro-Choc wordt gemaakt door dezelfde persoon als Double XX, wat ook op deze pagina staat. Maar déze creatie is een algemeen jaren 90/jaren 00-dance-station; alhoewel Radioxy ook vroege jaren 10-nummers gehoord heeft. Je hoort er zowel midtempo als uptempo tracks. Het algehele geluid is echter niet heel heftig. Radioxy merkte zelfs uren op die gevuld waren met ambient-achtige muziek, ergens in de vroege morgen (Centraal Europese tijd, weekdagen). Helaas publiceert de beheerder geen programma-schema’s. Afkomst: België (Wallonië).