Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Oude dance

Radiozenders die oude muziek draaien waar je op kunt dansen. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

De dansbare 70’s en/of 80’s
 • [Stream] BMC Radio draait non-stop funk, disco, soul en r&b, van midden jaren 70 tot ongeveer 2000. Het station focust echter vooral op de eerste tien jaar van dit tijdperk. Fun fact: De belangrijkste mensen achter de zender kennen elkaar al sinds +/- 1980. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Dance Radio Amsterdam draait dansbare en/of soulvolle 80’s-muziek – alhoewel dat niet meteen duidelijk is als je de website bezoekt. Wat wel meteen opvalt: het contact tussen de mensen achter de zender en de mensen die ernaar luisteren. En er worden regelmatig shows uitgezonden. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Stad Den Haag draait high energy, Italo, electro en disco, in andere woorden: begin/midden jaren 80-plezier. Soms wordt er een show uitgezonden. Afkomst: Nederland.
Commercieel klinkende dance
 • [Stream] Double XX is een amateurzender die dansbare muziek uit de late 80’s en vroege 90’s draait. Stock, Aitken & Waterman & dergelijken, de Soul II Soul-sound, techno-house: je vindt het allemaal in Double XX’s playlist. En naar amateur-standaarden klinkt het jinglepakket niet gek. Afkomst: België (Wallonië).
 • [Stream] Maxximum is geïnspireerd door het Franse station met dezelfde naam, dat uitzond van 1989 t/m 1992. Déze versie (van de Franse organisatie ‘Radio FG’) draait echter muziek die uitgebracht is van de late 80’s t/m de mid 00’s. Je hoort er vrij commerciëel dansbaar materiaal + toegankelijke clubhits.
 • [Stream] 1.fm Absolute 90s Party Zone draait opgewekte dancemuziek uit de jaren 90. De tracks zijn deels mainstream en deels semi-mainstream/clubhits. Belangrijk: Je hebt een Facebook-account nodig om ernaar te luisteren via de website. Afkomst: Zwitserland.
 • [Stream] Planet 90, een goed geproduceerd hobby-project, zendt al uit sinds 2004. Het station draait gevariëerde en meestal commercieel klinkende jaren 90-dance. Hun database bestaat uit +6400 tracks, en velen ervan zijn geen Top 40-hit geweest. In de non-stop-uren (verreweg het grootste gedeelte) kan je zelf tracks aanvragen. Maar van tijd tot tijd wordt er een show uitgezonden. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Eurodance Classic is een amateur-station dat non-stop eurodance draait; meestal uitgebracht in de jaren 90. Veel van de tracks zijn geen hit geweest, en hebben het typische geluid dat populair is in Centraal Europa. Afkomst: Canada.
Dance + dansbare pop en/of urban
 • [Stream] Astounded Old School Radio is een LautFM-zender die non stop mainstream dance, hiphop en r&b draait; uitgebracht in de 80’s, 90’s en 00’s. Je zult er zowel guilty pleasures als echte klassiekers horen. Afkomst: Duitsland.
 • [Stream] Maxximum Classixx, gerelateerd aan het eerder op deze pagina genoemde ‘Maxximum’-station, draait enkel muziek uit de late 80’s en vroege 90’s. Er zit wat swingbeat en dansbare pop in de muzikale mix. Afkomst: Frankrijk.
Niet zo mainstream klinkende dance
 • [Stream] Elektro-Choc wordt gemaakt door dezelfde persoon als Double XX, wat ook op deze pagina staat. Maar déze creatie is een algemeen jaren 90/jaren 00-dance-station; alhoewel Radioxy ook vroege jaren 10-nummers gehoord heeft. Je hoort er zowel midtempo als uptempo tracks. Het algehele geluid is echter niet heel heftig. Radioxy merkte zelfs uren op die gevuld waren met ambient-achtige muziek. Afkomst: België (Wallonië).
 • [Stream] FIP Electro is het electronische station binnen de FIP-familie. Het station klinkt gevariëerd, maar de algehele ondertoon is subtiel. Je hoort er zowel midtempo als uptempo tracks. Het is duidelijk niet bedoeld als een oldies-station, maar omdat tracks van de laatste jaren ontbreken is het toch maar op deze pagina gezet. Afkomst: Frankrijk.