Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

In relaxte sferen

Relaxte formats. De meeste zenders hieronder staan overigens ook vermeld op andere pagina’s. Meer relaxte muziek staat hier; die pagina is meer ‘uniek’. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Hybrides (kan aan de soulful/funky kant zitten)

…of algemene zwarte muziek. Gerelateerd: de stations onderaan deze pagina met popzenders.

 • [Stream] Blue-In-Green:Radio draait soul, funk, jazz, r&b en meer. Er zijn podcasts en shows, en elke zondag vanaf de late middag staan de jaren 90 centraal (de hele dag lang). Afkomst: UK.
 • [Stream] Comala Radio draait soul, hiphop, house, funk, disco, Braziliaanse music, Afrikaanse music, enzovoort. Er worden shows uitgezonden, maar zonder duidelijk schema. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Djam Radio draait hoofdzakelijk ‘zwarte’ en relaxte soorten muziek (en soms iets exotisch). Meestal betreft het al wat oudere nummers. Het is, op de website, mogelijk om te stemmen op de tracks. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] FIP is de hoofdzender binnen de FIP-familie. Dit station presenteert een mix van pop, funk, jazz, blues, soul, exotische muziek, hiphop, electronica en zelfs klassieke muziek. Bijna elk nummer sluit perfect aan op het vorige. Tussen de nummers in hoor je de karakteristieke subtiele presentatie, vaak gebracht door mooie en lieve vrouwenstemmen. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] FIP Groove is het funky onderdeel van de FIP-familie. Binnen dat muzikale frame is er desondanks veel variatie. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] FIP Nouveautés is een van de subzenders van FIP. In de basis is dit station qua muziek vergelijkbaar met de ‘normale’ FIP, maar er is één groot verschil: Je hoort er enkel muziek die in de laatste paar jaar uitgebracht is. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Le GriGri is een station dat jazz, door jazz beïnvloede hiphop, soul, traditionele muziek, enzovoort draait – maar het is vooral een jazzy station. Een van de drijvende krachten achter het station is de persoon die ook ooit Le Mellotron creëerde. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] LifeGate Radio draait rustige vormen van pop en rock + hier en daar materiaal dat meer exotisch is. De meeste muziek is niet heel recent. Afkomst: Italië.
 • [Stream] MondoBongo Radio is een ietwat steviger en meer poppy alternatief voor (de normale versie van) FIP, alhoewel er maar weinig recente muziek voorbij komt. Het is een eclectische mix bestaande uit pop, rock, electronische muziek, exotische muziek, hiphop, jazz en soulvol materiaal. Afkomst: Griekenland.
 • [Stream] Nova La Nuit, onderdeel van de Nova-familie, draait een eclectische mix van diverse soorten vriendelijke muziek. Het station is geheel non-stop. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Pinguin Pluche is de relaxte stream binnen de Pinguin Radio-familie. Dit station draait softe pop/rock, soul en exotische muziek, en draait tevens regelmatig nummers in de Nederlandse taal. Ondanks deze nummers doet de ondertoon denken aan van die typische eclectische zenders uit Frans sprekende oorden. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Béguin draait zwarte muziek (kan hiphop zijn, maar het kan ook iets exotisch zijn) en electronica. De ondertoon is wat dromerig. Het is overigens een amateurstation, maar best up-to-date. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Soundstorm Relax Radio draait een brede mix aan stijlen; zolang het nummer maar relaxed klinkt. Het kan ambient zijn, downtempo, house, exotische muziek, indie, pop, rock, filmmuziek, of iets anders. Het onderliggende gevoel is zacht, en roept een gevoel op van de jaren rond 2000 – toen winkels vol Ibiza-cd’s lagen. Afkomst: Oostenrijk.
Relaxte hiphop & gerelateerde muziek
 • [Stream] Beatminerz Radio is de officiële zender van het hiphop-productie-duo Da Beatminerz, DJ Evil Dee en Mr. Walt. Beatminerz Radio draait over het algemeen (relatief subtiele) hiphop en r&b. Maar je hoort er ook oude funk, soul en soms zelfs funky of bluesy pop- of rock-nummers. Afkomst: USA.
 • [Stream] Gone Up Radio is een – over het algemeen – hiphopzender die neigt naar de funky/jazzy kant van het genre. De sfeer is relaxed. En ondanks dat er regelmatig recente muziek gedraaid wordt, blijft de hoeveelheid autotune binnen de perken. Opmerking. De reguliere streaam is niet afspeelbaar met sommige internetradio’s, zoals die van Imperial, en kan problemen veroorzaken in Winamp. Maar er is een alternatief. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] M2 Hip-Hop draait non-stop oude hiphop; meestal aan de wat meer verfijnde kant van het genre. Veel van de tracks hebben jazzy en/of funky invloeden. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Say Say draait soulvolle hiphop, en daarnaast ook funk en soul. Er worden shows uitgezonden; inclusief een ochtendprogramma. Er gaat iets ambitieus van dit project uit. Afkomst: Duitsland.
Relaxte gitaarnummers
 • [Stream] FIP Rock is de gitaarzender binnen de FIP-familie. Het is over het algemeen relaxte muziek; vaak met een bluesy feel en/of gemixt met iets exotisch. Afkomst: Frankrijk.