Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

In relaxte sferen

Relaxte formats; breed of relatief poppy. Meer relaxte muziek staat op deze pagina. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Gevarieerde relaxte formats

Alternative Radio en Nova zijn eveneens aanraders als de stations hieronder je bevallen. Maar deze stations draaien iets steviger, en zijn beschreven op deze pagina.

 • [Stream] Djam Radio draait hoofdzakelijk ‘zwarte’ en relaxte soorte muziek (en soms iets exotisch). Het is, op de website, mogelijk om te stemmen op de tracks. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] FIP is de hoofdzender binnen de FIP-familie. Dit station presenteert een mix van pop, funk, jazz, blues, soul, exotische muziek, hiphop, electronica en zelfs klassieke muziek. Bijna elk nummer sluit perfect aan op het vorige. Tussen de nummers in hoor je de karakteristieke subtiele presentatie, vaak gebracht door mooie en lieve vrouwenstemmen. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] FIP Nouveautés is een van de subzenders van FIP. In de basis is dit station qua muziek vergelijkbaar met de ‘normale’ FIP, maar er is één groot verschil: Je hoort er enkel muziek die in de laatste paar jaar uitgebracht is. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Nova La Nuit, onderdeel van de Nova-familie, draait een eclectische mix van diverse soorten vriendelijke muziek. Het station is geheel non-stop. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Pinguin Pluche is de relaxte stream binnen de Pinguin Radio-familie. Dit station draait softe pop/rock, soul en exotische muziek, en draait tevens regelmatig nummers in de Nederlandse taal. Ondanks deze nummers doet de ondertoon denken aan van die typische eclectische zenders uit Frans sprekende oorden. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] MondoBongo Radio is een ietswat steviger en meer poppy alternatief voor (de normale versie van) FIP. Het is een eclectische mix, volledig non-stop, bestaande uit pop, rock, electronische muziek, exotische muziek, hiphop, jazz en soulvol materiaal. Afkomst: Griekenland.
 • [Stream] Radio Poko Pokito is een station dat diverse genres draait, maar het meeste is softe alternatieve muziek. Op hun website omschrijven ze zichzelf als “the traveler of a whole world-view pushing you to the boundaries of fictional to believe in it and thus live a few moments in its imaginary world”. Het station is geheel non-stop. Afkomst: Griekenland.
 • [Stream] Size Radio is een smaakvol station dat een combinatie van niet te heftige pop, zwarte muziek en electronica draait; een goede optie om op de achtergrond af te draaien als je druk bezig bent. De website vermeldt ook nog ‘rock’, maar in werkelijkheid hoor je dat niet zo veel. Afkomst: Frankrijk.
Funky nummers
 • [Stream] FIP Groove is het funky onderdeel van de FIP-familie. Binnen dat muzikale frame is er desondanks veel variatie. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] International Rare Groove neemt je mee op een reis rond de wereld (“soul, funk, afrobeat, roots/reggae, classic hip-hop, disco, latin and world music”). Deze doorzetters begonnen ooit als kleine amateur-streamers. Afkomst: Frankrijk.
Relaxte gitaarnummers

Dit station staat ook op de ‘vooral gitaren’-pagina.

 • [Stream] FIP Rock is de gitaarzender binnen de FIP-familie. Het is over het algemeen relaxte muziek; vaak met een bluesy feel en/of gemixt met iets exotisch. Afkomst: Frankrijk.
Relaxte hiphop & gerelateerde muziek

Deze stations staan ook op de ‘hiphop en meer’-pagina.

 • [Stream] Beatminerz Radio is de officiële zender van het hiphop-productie-duo Da Beatminerz, DJ Evil Dee en Mr. Walt. Beatminerz Radio draait over het algemeen (relatief subtiele) hiphop en r&b. Maar je hoort er ook oude funk, soul en soms zelfs funky of bluesy pop- of rock-nummers. Afkomst: USA.
 • [Stream] Gone Up Radio is een – over het algemeen – hiphopzender die neigt naar de funky/jazzy kant van het genre; je zult er niet veel gangsta-rap horen. De sfeer is relaxed. Minder relaxed: de stream-url is niet af te spelen met Winamp en sommige internetradio’s (maar met TuneIn werkt ‘ie prima). Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] M2 Hip-Hop draait non-stop oude hiphop; meestal aan de wat meer verfijnde kant van het genre. Veel van de tracks hebben jazzy en/of funky invloeden. Afkomst: Frankrijk.