Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Hiphop en meer

Hiphop en gerelateerde muziek. Hier staan zenders die het nog iets breder trekken. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Recente releases
Oud en nieuw, algemeen of commercieel
 • [Stream] BBC Radio 1Xtra is de urban-afdeling van de BBC-organisatie, en presenteert een compleet en goedgevuld schema. Genres: Hiphop en zo ongeveer elke stijl die eraan gerelateerd is. Het kan r&b zijn, maar ook grime of dubstep. Afkomst: UK.
 • [Stream] Konbini Radio draait zowel underground als mainstream hiphop en r&b. Voor verdere informatie over dit station (bestaand sinds 2008, zeer serieus bezig met de samenstelling van de muziek, enzovoort) heb je Google nodig, want de website is tamelijk leeg. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Mouv’, onderdeel van de Franse publieke radio-organisatie ‘Radio France’, draait algemene mainstream urban. Het station heeft een compleet programma-schema, en sommige tracks zijn in de Franse taal.
 • [Stream] StuBru Hooray, een van de substreams van het bekende Belgische station Studio Brussel, draait vele soorten hiphop. De tracklist bestaat deels uit (goede) mainstream en deels uit alternatievere nummers, en sommige nummers zijn Nederlandstalig.
Oud en nieuw, relaxed / subtiel
 • [Stream] Beatminerz Radio is de officiële zender van het hiphop-productie-duo Da Beatminerz, DJ Evil Dee en Mr. Walt. Beatminerz Radio draait over het algemeen (relatief subtiele) hiphop en r&b. Maar je hoort er ook oude funk, soul en soms zelfs funky of bluesy pop- of rock-nummers. Afkomst: USA.
 • [Stream] Gone Up Radio is een – over het algemeen – hiphopzender die neigt naar de funky/jazzy kant van het genre. De sfeer is relaxed. En ondanks dat er regelmatig recente muziek gedraaid wordt, blijft de hoeveelheid autotune binnen de perken. Opmerking. De reguliere streaam is niet afspeelbaar met sommige internetradio’s, zoals die van Imperial, en kan problemen veroorzaken in Winamp. Maar er is een alternatief. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Say Say draait soulvolle hiphop, en daarnaast ook funk en soul. Er worden shows uitgezonden; inclusief een ochtendprogramma. Er gaat iets ambitieus van dit project uit. Afkomst: Duitsland.
Oldies
 • [Stream] M2 Hip-Hop draait non-stop oude hiphop; meestal aan de wat meer verfijnde kant van het genre. Veel van de tracks hebben jazzy en/of funky invloeden. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Secousse Street draait, op een brede manier, hiphop en aanverwante muziek; meestal zijn het trouwens oude nummers. Om de mensen die erachter zitten te quoten: “forgotten, rejected, underappreciated, misunderstood, broke and rebellious.” Het station draait veel nauwelijks bekende (of zelfs onbekende) nummers, klinkt niet zo lokaal als ze zeggen, en ook niet zo ‘hardcore gangsta’ als ze zeggen. Het is een vrij internationaal klinkend station met een subtiele Franse touch.
 • [Stream] Super Throwback Party Radio draait hiphop, swingbeat, r&b, enzovoort, uitgebracht in de 80’s en 90’s. Afkomst: USA.
 • [Stream] WeFunk is een zender die hiphop, funk, soul en gerelateerde stijlen draait. De stream bestaat uit oude shows (de oudste zijn opgenomen in de vroege 00’s) en soms een recente. De WeFunk-show is onderdeel van het college-station CKut. Afkomst: Canada.