Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Funk, soul, enzovoort

Soulvolle en/of funky muziek (de meeste zenders staan overigens ook op andere pagina’s). Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Nieuw + oud, algemeen
 • [Stream] Blue-In-Green:Radio draait soul, funk, jazz, r&b en meer. Er zijn podcasts en shows, en elke zondag vanaf de late middag staan de jaren 90 centraal (de hele dag lang). Afkomst: UK.
 • [Stream] Djam Radio draait hoofdzakelijk ‘zwarte’ en relaxte soorte muziek (en soms iets exotisch). Het is, op de website, mogelijk om te stemmen op de tracks. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] FIP Groove is het funky onderdeel van de FIP-familie. Binnen dat muzikale frame is er desondanks veel variatie. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Mi-Soul Radio, afkomstig uit Londen, draait soul + tracks die daaraan gerelateerd zijn (het kan ook housemuziek zijn). Deze zender heeft een compleet programmaschema dat gevuld is met een enorme lijst dj’s.
 • [Stream] Shake!FM, een blog/radio-combinatie en van origine een hobby-project , draait funk, soul en genres die hierin hun wortels hebben liggen (ook dance-nummers); zowel bekende als minder bekende nummers. Er worden ook shows uitgezonden. Afkomst: Duitsland.
Nieuw + oud, aan de jazzy kant
 • [Stream] Le GriGri is een station dat jazz, door jazz beïnvloede hiphop, soul, traditionele muziek, enzovoort draait – maar het is vooral een jazzy station. Een van de drijvende krachten achter het station is de persoon die ook ooit Le Mellotron creëerde. Afkomst: Frankrijk.
Nieuw + oud, aan de exotische kant
 • [Stream] Comala Radio draait soul, hiphop, house, funk, disco, Braziliaanse music, Afrikaanse music, enzovoort. Er worden shows uitgezonden, maar zonder duidelijk schema. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] International Rare Groove neemt je mee op een reis rond de wereld (“soul, funk, afrobeat, roots/reggae, classic hip-hop, disco, latin and world music”). Deze doorzetters begonnen ooit als kleine amateur-streamers. Afkomst: Frankrijk.
Nieuw + oud, naar de hiphopkant neigend
 • [Stream] Beatminerz Radio is de officiële zender van het hiphop-productie-duo Da Beatminerz, DJ Evil Dee en Mr. Walt. Beatminerz Radio draait over het algemeen (relatief subtiele) hiphop en r&b. Maar je hoort er ook oude funk, soul en soms zelfs funky of bluesy pop- of rock-nummers. Afkomst: USA.
 • [Stream] Say Say draait soulvolle hiphop, en daarnaast ook funk en soul. Er worden shows uitgezonden; inclusief een ochtendprogramma. Er gaat iets ambitieus van dit project uit. Afkomst: Duitsland.
Nieuw + oud, met wat electronica erbij
 • [Stream] Ness Radio draait zo ongeveer wat mensen als Lefto en Gilles Peterson ook draaien. Er komt regelmatig funk of soul voorbij, maar ook (subtiele) electronica. Naast non-stop muziek worden er ook veel shows uitgezonden. Afkomst: Marokko.
 • [Stream] Rádio Oxigénio draait soul, funk, jazz, electronica en hiphop. Er worden veel shows uitgezonden. Afkomst: Portugal.
 • [Stream] Start FM is gelinkt aan de universiteit van Vilnius (Litouwen). Het station brengt een combinatie van shows (over de maatschappij, de universiteit, de regio, enzovoort) en non-stop-uren. In Europa hoor je deze non-stop-uren in de morgen, vroege middag en diep in de nacht. De playlist klinkt een beetje als de softe kant van de playlist van dj’s als Lefto en zenders als Ness Radio: soulvolle muziek, subtiele electronica, enzovoort. Veel van de tracks zijn vrij recent, en er is tevens een goed onderhouden Spotify-lijst.
Oldies
 • [Stream] BMC Radio draait non-stop funk, disco, soul en r&b, van midden jaren 70 tot ongeveer 2000. Het station focust echter vooral op de eerste tien jaar van dit tijdperk. Fun fact: De belangrijkste mensen achter de zender kennen elkaar al sinds +/- 1980. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] WeFunk is een zender die hiphop, funk, soul en gerelateerde stijlen draait. De stream bestaat uit oude shows (de oudste zijn opgenomen in de vroege 00’s) en soms een recente. De WeFunk-show is onderdeel van het college-station CKut. Afkomst: Canada.