Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Diverse beats

Combinaties van urban en (subtiele) electronica. Heb je liever iets meer de nadruk op hiphop, bezoek dan deze pagina. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

De Lefto / Gilles-stijl
 • [Stream] Le Mellotron draait een combinatie van electronische muziek (zowel midtempo als uptempo), urban tracks, en van tijd tot tijd iets exotisch. De playlist is Lefto/Gilles Peterson-gerelateerd, en verder worden er regelmatig shows uitgezonden. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Ness Radio draait electronische muziek, urban en exotisch materiaal. Dit is (qua muziek) eveneens een Lefto/Gilles Peterson-gerelateerd station. Er zijn overeenkomsten tussen deze zender, Le Mellotron en Worldwide FM, maar in de non-stop uren zit er minder uptempo/houseachtig materiaal in de muzikale mix. Naast non-stop muziek worden er ook veel shows uitgezonden. Afkomst: Marokko.
 • [Stream] Rádio Oxigénio draait soul, funk, jazz, electronica en hiphop. Er worden veel shows uitgezonden. Afkomst: Portugal.
 • [Stream] RadioSoundSystem is een amateurstation, dat – in hun eigen woorden – “alternative hip-hop – new soul – nu jazz – future beats – electronic & beyond” draait. De playlist is niet erg up-to-date, maar alsnog het proberen waard. Afkomst: België (Brussel).
 • [Stream] Worldwide FM is een Gilles Peterson-creatie. Het station draait exotische muziek, jazzy dingen, beats, soulvolle hiphop en meer. Qua ondertoon is het ietwat vergelijkbaar met Le Mellotron, en de zender zendt regelmatig shows uit. Afkomst: UK.
Net iets anders
 • [Stream] Bruzz (’s avonds) –> Tijdens kantuururen (Centraal Europese tijd) klinkt het station heel anders; bijna mainstream. Maar goed: Bruzz is een lokale zender uit Brussel. Na 7 of 8 uur ’s avonds, afhangend van de dag van de week, hoor je er vele muzikale stijlen. Deze worden afgespeeld in een hele lijst genreshows, maar vaak betreft het zwarte muziek of electronica. Overigens is de voertaal hier Nederlands, ondanks dat Frans in Brussel meer gebruikelijk is.
 • [Stream] Casa Bertallot is een creatie van Alessio Bertallot, een bekende Italiaanse dj. Zijn station draait diverse soorten electronica en zwarte muziek + soms alternatieve 80’s-muziek (maar dat is specifiek in één van de programma’s, en niet heel dominant). De website leidt verder naar vele podcasts van reeds uitgezonden shows.
 • [Stream] GDS.FM draait subtiele electronica en urban. De meeste muziek is vrij obscuur, met zo nu en dan een grote naam – zoals Radiohead, Massive Attack en Anderson .Paak – er tussendoor. ’s Avonds kan je dj-sets verwachten, die afgaande op hun mooie website (neem eens een kijkje) gebracht worden door een lange lijst lokale dj’s. Afkomst: Zwitserland (Zürich).
 • [Stream] The Lot Radio zendt uit vanuit een hergebruikte zeecontainer, die ergens in New York neergezet is. Vele dj’s doen daar hun ding. De focus ligt op electronische muziek, alhoewel het station zichzelf als eclectisch presenteert.
 • [Stream] Pedro Basement Broadcast is het station van Laurent Garnier. Hij draait zijn favoriete tracks, binnen vele stijlen. Maar de meeste ervan klinken, op de een of andere manier, als een vorm van urban of electronica. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Radio Béguin draait zwarte muziek (kan hiphop zijn, maar het kan ook iets exotisch zijn) en electronica. De omschrijving lijkt op het eerste rijtje zenders op deze pagina, maar de ondertoon is net anders – iets dromeriger. Het is overigens een amateurstation, maar best up-to-date. Afkomst: Frankrijk.

Wil je zenders die enigszins gerelateerd zijn aan die op deze pagina, maar dan nog wat eclectischer? Ga dan naar het onderste rijtje op deze pagina.