Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Beats & bass (oldies)

Radiozenders die oude muziek draaien waar je op kunt dansen. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Meestal uitgebracht tot +/- 1987
  • [Stream] BMC Radio draait non-stop funk, disco, soul en r&b, van midden jaren 70 tot ongeveer 2000. Het station focust echter vooral op de eerste tien jaar van dit tijdperk. Fun fact: De belangrijkste mensen achter de zender kennen elkaar al sinds +/- 1980. Afkomst: Nederland.
  • [Stream] Radio Stad Den Haag draait high energy, Italo, electro en disco, in andere woorden: begin/midden jaren 80-plezier. Soms wordt er een show uitgezonden. Afkomst: Nederland.
Meestal uitgebracht vanaf +/- 1988, commercieel (algemeen)
  • [Stream] Double XX is een amateurzender (Radionomy) die dansbare muziek uit de late 80’s en vroege 90’s draait. Stock, Aitken & Waterman & dergelijken, de Soul II Soul-sound, techno-house: je vindt het allemaal in Double XX’s playlist. En naar amateur-standaarden klinkt het jinglepakket niet gek. Afkomst: België (Wallonië).
  • [Stream] 90s Dance Classics is het volgende Radionomy-station in de lijst. Deze zender is een soortement van jukebox (amper jingles) die gevuld is met opgewekte 90’s-dance; zowel club-classics als charthits. Afkomst: UK.
  • [Stream] 00s Dance Classics is de 00’s-versie van het station hierboven, beheerd door dezelfde persoon. Afkomst: UK.
  • [Stream] 1.fm Absolute 90s Party Zone draait opgewekte dancemuziek uit de jaren 90. De tracks zijn deels mainstream en deels semi-mainstream/clubhits. Belangrijk: Je hebt een Facebook-account nodig om ernaar te luisteren via de website. Afkomst: Zwitserland.
  • [Stream] Planet 90, een goed geproduceerd hobby-project, zendt al uit sinds 2004. Het station draait gevarieerde maar commercieel klinkende jaren 90-dance. Hun database is enorm, en veel van de tracks zijn nooit een hit geweest. Het grootste deel van het schema is non-stop, maar van tijd tot tijd wordt er een show uitgezonden. Afkomst: Nederland.
Meestal uitgebracht vanaf +/- 1988, enkel eurodance
  • [Stream] Radio Eurodance Classic is een amateur-station (opnieuw: Radionomy) dat non-stop eurodance draait; meestal uitgebracht in de jaren 90. Veel van de tracks zijn geen hit geweest, en hebben het typische geluid dat populair is in Centraal Europa. Afkomst: Canada.
Meestal uitgebracht vanaf +/- 1988, minder commercieel
  • [Stream] Elektro-Choc wordt gemaakt door dezelfde persoon als Double XX, wat ook op deze pagina staat. Maar déze creatie is een algemeen jaren 90/jaren 00-dance-station; alhoewel Radioxy ook vroege jaren 10-nummers gehoord heeft. Je hoort er zowel midtempo als uptempo tracks. Het algehele geluid is echter niet heel heftig. Radioxy merkte zelfs uren op die gevuld waren met ambient-achtige muziek, ergens in de vroege morgen (Centraal Europese tijd, weekdagen). Helaas publiceert de beheerder geen programma-schema’s. Afkomst: België (Wallonië).
  • [Stream] The House Of House was een Belgische radioshow, uitgezonden in het tijdperk 1992-1997 en gepresenteerd door Bruno Fierens en Wim Devos. Tegenwoordig brengt dit station met dezelfde naam de oude klassiekers terug. Deze stream draait progressive, trance, deephouse en meer. Er zijn shows vermeld op de ‘echte’ website; de vorige link verwijst naar de Radionomy-pagina (ja, opnieuw Radionomy – die naam staat vaak op deze pagina). Maar Radioxy heeft geen idee of daar nog enige activiteit is. Afkomst: België.