Op zoek naar de beste internetradio stations  |  >>> To the English version

Algemene pop (oldies)

Toegankelijke, gevarieerde en voornamelijk oude muziek. Suggesties: Twitter of contact@radioxy.eu.

Van decennia terug tot bijna recent

Onderaan deze pagina vind je een extra sectie met ‘foute’ stations, die vaak eveneens uit diverse decennia draaien.

 • [Stream] KX Classics draait gevarieerde muziek, van vele decennia terug tot een paar jaar geleden. Type muziek: De relatief edgy kant van de mainstream + semi-alternatieve klassiekers. Van oorsprong is het een idee van Rob Stenders, en het station is geheel non-stop. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Nova Vintage is een non-stop-zender die een eclectische mix van oude muziek (in hun eigen woorden: “gold, groove, funk, disco, electro, hip-hop, sono mondiale”) draait. Het station maakt deel uit van de Nova-familie. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Radio Efímera – Vinyl Rocks draait complete, vaak vrij klassieke albums. De meeste van hun keuzes waren van oorsprong bedoeld als alternatief (The Cure, Nirvana, enzovoort). Afkomst: Mexico.
 • [Stream] Violence Vacance is een eclectisch en ietwat alternatief klinkend ‘Laut FM’-station. De keerzijde: Het station is redelijk in de steek gelaten. Er worden slechts nieuwe uren gegenereerd met de reeds aanwezige tracks in de (enórme) database. Je zult niets horen van na 2015. Daarom staat dit op een ‘oldies’-pagina. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] XXL Bonanza is een Rob Stenders-creatie die de tracks draait die in Rob’s Bonanza-shows aangevraagd worden, uitgezonden op Radio 2. Het resultaat is een formatloze maar alsnog toegankelijke mix van vele soorten (meestal oude) popmuziek. ’s Avonds en vrijdagmiddag (Centraal Europese tijd) zijn er shows. Afkomst: Nederland.
Jaren 50-, 60-, 70- en/of 80-pop
 • [Stream] 192 Radio draait golden oldies uit de 60’s en 70’s. Deze zender recyclet vaak oude shows (oud = vele decennia terug), zodat je zo nu en dan Rob Out of Tineke weer eens hoort. Naast deze oude shows is het station hoofdzakelijk non-stop. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Extra Gold draait golden oldies uit de 60’s tot de vroege jaren 90, en soms iets wat meer recent is. Er is veel presentatie, en daarnaast hoor je veel jingles en oude commercials. Naar internetradio-maatstaven is het station rijk aangekleed. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] LX Classics draait non-stop goede 60’s-, 70’s- en 80’s-mainstream. Lex Harding hoorde veel van de tracks niet op reguliere radiostations. De oplossing. Een internetstation oprichten met de muziek die hij wilde delen. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Radio Tijdloos draait non-stop golden oldies, meestal uitgebracht in de 50’s of 60’s. Veel van de nummers zijn in het Nederlands gezongen. Dit station heeft een onschuldig soort charme. Overigens is het een amateurstation, gehost bij Radionomy. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] Toppers Van Toen is een amateurstation (Radionomy) met een onschuldige charme die vergelijkbaar is met Radio Tijdloos. Het draait wel meer nummers die in het Engels gezongen zijn, en ook iets recenter. Afkomst: Nederland.
80’s en 90’s pop (eventueel ook late 70’s)
 • [Stream] Classic Hits 106 Europe is een soortement van jukebox, die een combinatie van (late) 70’s, 80’s en 90’s-muziek draait; meestal popmuziek, en ook wel wat disco en dance. Naast de grootste hits zitten er ook ‘vergeten’ tracks in de muzikale mix. Dit is overigens een – goed gemaakt – amateurstation, ondergebracht bij Laut FM. Afkomst: Nederland.
Hoofdzakelijk 60’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 60s draait algemene 60’s-mainstream; vaak rock of soul. Soms wordt er een show uitgezonden. Afkomst: UK.
Hoofdzakelijk 70’s-pop
Hoofdzakelijk 80’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 80s is een ‘links van het midden’ 80’s-station (vergelijkbaar met de 90’s-variant), dat zowel goedgemaakte mainstream als semi-alternatieve classics draait. Er worden ook shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 80 draait algemene 80’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en de geluidskwaliteit is zeer goed: erg helder. Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] Top 80 Radio, het gepolijst klinkende station van een semi-hobbyist en doorzetter (in het verleden heeft hij diverse formats uitgeprobeerd onder de naam ‘Only 1’; meestal vrij dansbaar), draait opgewekte 80’s-muziek, en niet alleen de standaard-nummers. Je kunt er de gedraaide muziek – meestal non-stop – omhoog of omlaag stemmen. Afkomst: Frankrijk.
Hoofdzakelijk 90’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 90s draait niet al te stompzinnige 90’s-mainstream + semi-alternatieve nummers uit hetzelfde tijdperk: Het is een typisch ‘links van het midden’-station, vergelijkbaar met de jaren 80-versie. Er worden ook nog shows uitgezonden. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 90 draait goede 90’s-mainstream + wat late 80’s en vroege 00’s die in het format passen. Het station is geheel non-stop, en heeft dezelfde goede geluidskwaliteit als de 80’s-versie (hier ergens boven). Afkomst: Frankrijk.
 • [Stream] 1.fm Absolute 90s draait non-stop algemene 90’s-mainstream: vele genres, en nummers die variëren van echt kwaliteits-materiaal tot ietwat corny. De processing is vrij luid, en dat moet maar net je smaak zijn. Belangrijk: Je hebt een Facebook-account nodig om via de website naar het station te luisteren. Afkomst: Zwitserland.
Hoofdzakelijk 00’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 00s draait een combinatie van mainstream en semi-alternatieve 00’s-muziek. Soms wordt er een show uitgezonden. Vergeleken met de 80’s- en 90’s-varianten klinkt deze zender wat gladder. Maar voor (bekende) muziek die sinds de late jaren 90 uitgebracht is gaat dat sowieso op. Afkomst: UK.
 • [Stream] Hotmixradio 2000 draait algemene 00’s-mainstream. Het station is geheel non-stop, en heeft een zeer goede, heldere geluidskwaliteit. Afkomst: Frankrijk.
Hoofdzakelijk 10’s-pop
 • [Stream] Absolute Radio 10s draait popmuziek die uitgebracht is in de jaren 2010 t/m 2019. De meeste tracks zijn semi-alternatief/indie (of relatief goede mainstream, zoals Adele). Zo nu en dan wordt er een show uitgezonden. Afkomst: UK.
Speciale sectie met extra vrolijke zenders
 • [Stream] Cheesy FM draait de hele dag lang vrolijke en vaak wat cheesy popnummers (70’s, 80s, 90s, 00’s en soms recent). Afkomst: UK.
 • [Stream] Foute Muziek Radio is een amateurzender die over het algemeen tracks draait die tot aan de vroege 90’s uitgebracht zijn. Ondanks de jaren 80- en 90-tracks heeft het station een soort van corny jaren 70-gevoel (op een fijne manier, dat dan weer wel). Afkomst: Nederland.
 • [Stream] QMusic Foute Radio draait opgewekte/cheesy pop- en dancemuziek. Deze muziek (non-stop, overigens) komt uit vele decennia, maar het meeste is uitgebracht in de 80’s, 90’s of 00’s. Vanwege de afkomst hoor je regelmatig lokale Vlaamse producties. Deze zijn deels in de moerstaal gezongen, maar het kan ook van die typisch Belgische oude dance zijn.
 • [Stream] QMusic Foute Uur draait qua muzikale ondertoon zo’n beetje hetzelfde als de zender hierboven. Alleen komt déze versie uit Nederland, en ontbreekt het Vlaamse tintje dus.
 • [Stream] Radio 10 Guilty Pleasures draait eveneens vrolijke, cheesy pop. Op deze zender is de muziek gemiddeld iets ouder dan die op de QMusic-varianten, en hoor je wat meer pop en disco en wat minder dance. Afkomst: Nederland.
 • [Stream] 538 Verrückte Stunde lijkt sterk op de QMusic-streams. Als er op die twee even geen leuk nummer is, probeer dan deze (en omgekeerd). Afkomst: Nederland.